· 

Een zwerm spreeuwen in de herfstlucht

Door Marijke

De eerste drie maanden van de start van ons pr-bureau STREEP zijn voorbij gevlogen. We hebben het eerste blok ‘Corporate story’ gehad waarbij we de kern van Storytelling hebben behandeld. Ons verhaal, van een stipje naar een streep, is toen ontstaan. Het andere blok ‘Every Company is a Media Company’, heeft ons goede inzichten gegeven. We realiseerden dat we nu echt een media bedrijf zijn en dat wij ons daarnaar moeten gedragen.

Nu over een hele andere boeg, dit blok staat in het teken van ‘Public Affairs en media’. Even een definitie: Public Affairs is het strategisch proces van inspelen op politieke besluitvorming en veranderingen in de maatschappij en in de publieke opinie die van invloed zijn op het functioneren van de eigen organisatie (BVPA, 2017). Docent Bas Los introduceerde het onderwerp. Hij heeft een passie voor maatschappelijke en politieke context waar organisaties zich in bevinden. Een constante beweging net als een zwerm spreeuwen in de herfstlucht.

 

Het blok gaat over verschillende onderwerpen zoals politiek, lobbyen, media, publieke opinie etc. Verschillende partijen en stakeholders in het speelveld. Aankomende weken komen de volgende vragen aan de orde: Waar wordt nu over gepraat? Waarom is dit nu een item? Welke belangen spelen er op de achtergrond? Welk groter verhaal wordt er verteld? Is dat verhaal geloofwaardig? Wie heeft gelijk en wie krijgt gelijk? Waardoor wint of verliest een organisatie het belangenspel? Gastdocent Frans van Drimmelen vertelde ons wat Public Affairs inhoudt. Tijdens het werkcollege presenteerden de groepen aan elkaar een mislukte en een geslaagde lobby. Een student heeft zelfs een eigen lobbyactie gedaan. Heel inspirerend om te horen! Ze hebben met de actie ervoor gezorgd dat de mbo’ers ook een ov-chipkaart verdienen.

 

Ook een nieuwe opdrachtgever dit blok: Antes. Een maatschappelijk organisatie, in plaats van een commerciële organisatie. Een grote uitdaging dus. Voor wie niet weet wat Antes doet: deskundige behandeling en begeleiding voor psychische klachten en verslaving.  Dat spreekt mij heel erg aan, omdat ik zelf betrokken ben  bij zo’n organisatie. Daar zal ik in de toekomst meer over vertellen. Dan zal ik mijn persoonlijke verhaal delen met jullie.

 

Naast het nieuwe blok zijn we nog steeds bezig met de opdracht voor Architectuur MAKEN. Eduard heeft hard gewerkt afgelopen weken. Hij  heeft samen met Kim gefilmd bij de opdrachtgever en op verschillende plekken waar ze aan opdrachten werken. Kim en Eduard zijn in een loods geweest en Eduard is met een bootje naar een woonproject op het water geweest.

 

De maand november is een verjaardagsmaand: drie van vier streepjes zijn jarig! Nog gefeliciteerd Cynthia! Alvast gefeliciteerd Kim! En ik, Marijke, ben ook jarig! Je mag ons altijd persoonlijk feliciteren!

Reactie schrijven

Commentaren: 0